fbpx

VOLODYMYR GERASYMCHUK

VOLODYMYR GERASYMCHUK

Menu
Як скласти весільне меню?

Як скласти весільне меню?

Back to blog list

Як скласти весільне меню правильно?

Як відомо, відповідаючи на питання про те, що найголовніше на весіллі, гості найчастіше вибирають пункт «смачна їжа». Важливо вибрати не тільки вдале місце для весільної вечері (або обіду), але і правильно скласти весільне меню.

Обов’язково зустріньтесь з адміністратором ресторану. Перегляньте уважно меню страв, які він пропонує. Обговоріть обов’язково, скільки салатів, закусок, десертів потрібно замовити на запрошену вами кількість гостей. Проконсультуйтеся щодо назв невідомих назв, представлених в меню ресторану (ми радимо: не замовляти невідомі страви, які ви не пробували). Складаючи весільне меню, завжди враховуйте, на яку пору року вона призначена (літнє меню легше і мальовниче, в ньому багато овочів, фруктів, ягід, свіжих салатів; зимове – більш калорійне і ситне).

Весільне меню

Класичне весільне меню виглядає наступним чином: салати, гарячі закуски, гарячі страви, холодні закуски, спеціальні страви, десерти та напої. Бажано скласти різноманітне меню: на весільних бенкетах зазвичай присутні понад 25 гостей, і всі вони мають свої харчові переваги (наприклад, у когось алергія, чи хтось – вегетаріанець). Як показує досвід, одній людині на вечері, яка триває приблизно 4 години, достатньо двох-трьох видів холодних страв і однієї гарячої. Основна частина страв нехай краще буде м’ясною. Орієнтовне співвідношення видів страв: рибні – 15%, м’ясні – 60%, страви з птиці – 25%. Роль десерту зазвичай виконує весільний торт.

Скільки все ж таки потрібно їжі? І якого розміру мають бути порції? Це питання теж бажано обговорити з адміністратором вашого ресторану або шеф-кухарем. Необхідна кількість їжі залежить від вибору страв. Кухарі вважають, що один гість в середньому за банкет вживає 1 кг їжі. Знаючи вагу кожного блюда, ви можете розрахувати, яку кількість їжі вам потрібно замовити. Скористайтеся нашим списком, продумуючи порції весільних страв (розрахунок – на одну людину):

  •  хліб 150 грамів;
  • десерт 200 грамів;
  • гарнір 100 грамів;
  • гарячі страви 250 грамів;
  • салати 200 грамів;
  • гарячі закуски 150 грамів;
  • холодні закуски 200 грамів.

Багато хто для весільного банкету в ресторані хотів би принести частину своїх страв (або ваших продуктів). Заздалегідь обговоріть таку можливість з адміністратором і кухарями – в цілях дотримання норм гігієни та норм безпеки ресторан може вам відмовити. Також пам’ятайте, що за доповнення столу своїми стравами та алкоголем ресторан може стягувати окрему плату. Якщо ви все-таки вирішили принести щось, приготоване самостійно – попередьте адміністратора і персонал – так вони зможуть підготувати відповідний посуд і сервірування, а також скорегувати план винесення страв.

поради для наречених

Залишились питання? Напишіть нам!

    Щоб забронювати свою дату на весілля достатньо просто подзвонити або написати:

    Viber: +38(095)-007-15-12
    тел.:   +38(097)-707-68-42

    0 comments

    Here is no comments for now.

    Leave a reply